News Flash:

Stii prajitura asta? Seamana cu o amandina, dar e mult-mult mai buna! Asa o faci

9 Februarie 2017
24303 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru foi:
9 oua
9 linguri zahar
7 linguri faina
2 linguri cacao
esenta de rom

Pentru crema 1:
200 g ciocolata cu lapte
200 ml frisca lichida

Pentru crema 2:
170 ml frisca lichida
1 lingurita esena de vanilie

Pentru ornat:
350 g zmeura

Pentru sirop:
150 g zahar
250 ml apa
4 linguri Amaretto sau esenta de rom

Pentru glazura:
150 g ciocolata

Mod de preparare:

1. Intai se pregatesc cremele pentru care se pun ciocolata si frisca intr-un vas si se t in pe foc mic pana ce ciocolata incepe sa se topeasca, amestecand continuu fara a fierbe. La fel se procedeaza si in cazul celei de-a doua creme. Dupa ce s-au racit, se pun in vase individuale si se dau la frigider pentru 4 ore. Apoi se scot si se mixeaza adaugand si aromele, de preferat cu o esen ta cat mai concentrata pentru ca o cantitate mai mare sa nu taie cremele.

2. Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul, iar cand s-a racorit, se aromatizeaza cu Amaretto sau esen ta de rom.

3. Pentru foi, albusurile se bat spuma cu 6 linguri de zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar si esent a de rom. Se amesteca usor cele doua compozit ii peste care se cerne faina amestecata cu cacaua. Se incorporeaza bine cu miscari usoare, fara ca albusul sa se lase. Se imparte compozit ia in trei part i din care se intind trei foi care se coc pe dosul tavii tapetata cu hartie de copt. Apoi se lasa sa se raceasca si se indeparteaza hartia de copt.

4. Se insiropeaza usor prima foaie, dupa care se intinde crema de ciocolata alba. Se asaza deasupra un strat generos de zmeura, dupa care se pune si a doua foaie care se insiropeaza la fel ca si prima. Se intinde si al doilea strat de crema peste care se asaza zmeura si ultima foaie. Se insiropeaza usor si se da la rece prajitura pentru 2 ore. Dupa ce s-a racit bine se port ioneaza dupa preferinte, se glaseaza cu ciocolata si se decoreaza cu un mot  sprit at facut din crema si zmeura.

sursa: unica
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1660 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022409 (s)