News Flash:

Stii cu ce ulei trebuie sa gatesti?

13 Septembrie 2012
1608 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ati citit cu siguranta o multime de lucruri despre uleiurile sanatoase, stiti ce proprietati are fiecare in parte, care este cel mai savuros si cel mai sanatos. O problema apare insa la intrebarea care este cel mai sanatos ulei pentru gatit.
   
Pentru sosuri crude
 
Uleiul de masline extravirgin (obtinut din prima presa a maslinelor) este ideal pentru prepararea sosurilor crude. Uleiul extravirgin este pur si mult mai aromat decât celelalte variante de ulei de masline. Urmariti ca eticheta produselor sa contina termeni precum “prima presa” sau “presare la rece”.
   
Pentru sote
   
Uleiul de masline si uleiul de susan contin grasimi mononesaturate, sanatoase pentru inima care rezista gatirii la temperaturi foarte inalte, dar si temperaturi medii. In plus, uleiul de sunan aduce si o savoare aparte.
   
Pentru grill si prajit
   
La prajit sunt indicate uleiurile cu grasimi polinesaturate, asa cum sunt uleiul de canola sau cel de seminte de struguri. Un alt avantaj este ca nu scot fum.
   
Pentru dressing-ul salatelor
 
La salate se pot folosi la fel de bine uleiul de masline extravirgin precum si alte tipuri. Insa n-ar fi rau sa incercati si uleiul din seminte de in. Este bogat in acizi grasi omega-3 si aduce beneficii similare consumului de peste. Asa ca, atunci când preparati un vinaigrette amintiti-va de uleiul din seminte de in.
   
sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pentru sote
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1940 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027913 (s)