News Flash:

Stiai ca o portie de cartofi prajiti creste riscul aparitiei cancerului?

21 Iunie 2013
1382 Vizualizari | 0 Comentarii
Odata cu 150 de grame de cartofi prajiti (cat cantareste, in medie, o portie mare de la un fast-food) veti aduce in organism cel putin 550 de calorii, iar o punga de 100 de grame de chipsuri este echivalentul a peste 500 de calorii, care provin, in cea mai mare parte, din grasimi nesanatoase. Insa, cartofii prajiti nu iti afecteaza doar silueta ci cresc riscul celor mai temute boli.

- Provoaca diabet si boli de inima: cartofii prajiti pot ridica nivelul colesterolului si bloca arterele, pot provoca diabet si boli ale inimii. Mai mult decat atat, uleiul incins folosit produce substante cu potential cancerigen.
- De asemenea, este bine de stiut ca asocierea grasimilor din ulei cu carbohidratii din cartofi perturba metabolismul si duce, de asemenea, la cresterea in greutate si la diverse afectiuni.
- Cresc riscul de cancer: potrivit unui studiu recent, cartofii prajiti cresc riscul aparitiei cancerului la prostata cu 30-37% in cazul barbatilor, chiar daca acestia mananca doar o portie pe saptamana.
- Afecteaza rinichii: potrivit unui raport publicat in „Health Day News“ persoanele care consuma cantitati mari de acrilamida, o substanta prezenta in cartofii prajiti risca sa se imbolnaveasca de afectiuni ale rinichilor.

sursa: doctorul zilei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi prajiti fast-food acrilamida
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1834 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024499 (s)