News Flash:

Stelute cu gem

17 Decembrie 2012
2948 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 gr faina
1 ou intreg
2 galbenusuri
150 gr zahar pudra
150 gr unt moale
50 gr migdale macinate (optional)
2 lingurite amoniac
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la 2 lamai sau portocale
1 borcan cu gem (caise, capsuni, piersici)

Mod de preparare:


Untul se freaca spuma cu zaharul pudra, zaharul vanilat si migdalele macinate. Galbenusurile si oul intreg se adauga pe rand. Se adauga amoniacul, coaja razuita de la lamaie sau portocala. La final se adauga faina. Se omogenizeaza bine, aluatul se inveleste in folie de plastic si se da la frigider timp de o ora.
Aluatul obtinut si scos de la frigider, se imparte in bucati egale, se intind foi groase de aprox. 1 cm. Se taie din aluat cu ajutorul unor forme, stelute, floricele, braduti, la jumatate din floricele si stelute se decupeaza cu forme mai mici, si se suprapun peste celelalte. Se aseaza intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, iar dupa ce le asezam, umplem golurile de la stelute cu gem. Se dau la cuptor, incins in prealabil timp de 1015 min, in functie de cuptor. Dupa ce le-am scos si s-au racit, le-am pudrat cu zahar.

Stelute cu gem recomandate de Dya.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina galbenusuri zahar pudra unt moale migdale amoniac zahar vanilat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3120 viz    0 com
13135 viz    0 com
2017 viz    0 com
1811 viz    0 com
3282 viz    0 com
2702 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013952 (s)