News Flash:

Spuma de creveti, ou si avocado

15 Iunie 2012
2372 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:
 

Pentru blat:
 
110 g unt
250 g grisine

Pentru spuma:
 
 2 avocado
 300 g smantana
4 oua mari
coaja de lamaie
zeama de o lamaie

100 g somon afumat
200 ml lapte
1 fir ceapa verde
15 g foi de gelatina
100 g mascarpone
150 g creveti
1 lingura sos de soia
2 linguri sos Worcestershire
2 albusuri
1 lingurita cu sare
2 linguri pline cu capere
jumatate legatura marar proaspat
1 castravete pentru decor
cateva fire de marar

Mod de preparare:

Cele 250 g de grisine crocante se pun in mixer si se maruntesc. Se amesteca apoi cu untul rece, pana se formeaza un fel de crumble untos si bun ca baza. Se toarna compozitia in forme, se batatoreste cu pasatorul de cartofi si se pune la frigider.

Se pun la fiert 4 oua mari, aproximativ 10 minute. Miezul celor doua fructe de avocado bine coapte se pune intr-un vas, se stropeste cu zeama de la o lamaie, pentru a evita oxidarea, si se adauga si coaja rasa de lamaie. Totul se paseaza cu pasatorul de cartofi. Mai apoi se adauga ouale bine fierte si se paseaza in continuare.

Cele 100 grame de somon afumat se fierb timp de 6 minute in 200 ml lapte gras, peste care se pune un fir de ceapa verde. Pestele se paseaza cu o furculita si peste se adauga amestecul de ou si avocado.
Se soteaza apoi, timp de 3-4 minute, 150 grame de creveti decorticati, alaturi de o lingura de sos de soia si de o lingura cu sos Worcestershire. Dupa asta, crevetii trebuie scosi din wok, strecurati si taiati in bucati. Peste se adauga amestecul obtinut anterior.

Intre timp, intr-o cana plina cu apa rece se pun la inmuiat 15 grame de foi de gelatina.
Se mixeaza 2 albusuri cu o lingurita de sare, care se adauga in compozitie. Peste se adauga apoi si 100 grame de mascarpone, 300 grame smantana grasa, o lingura cu sos Worcestershire si 2 linguri pline cu capere taiate pe jumatate.

Apoi se taie fin si se adauga jumatate de legatura de marar. Se incorporeaza si foile de gelatina topite la bain marie. Se amesteca foarte bine cu o spatula de silicon toate ingredientele adaugate. Compozitia este pusa apoi in inelele de mousse. La final, spuma se decoreaza cu felii subtiri de castravete si cu marar proaspat.

sursa: kudika
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt grisine avocado smantana oua somon afumat lapte ceapa verde creveti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4422 viz    0 com
5192 viz    0 com
3649 viz    0 com
2868 viz    0 com
7008 viz    0 com
5043 viz    0 com
1613 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1800 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019417 (s)