News Flash:

Spirale cu usturoi si malai

1 Aprilie 2014
1783 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300g faina de grau
200g faina de porumb
300-320ml apa calduta
1 lingurita sare
1 lingura zahar
16g drojdie proaspata

Pentru uns:
2-3 linguri ulei de masline
7-8 catei de usturoi
1 legatura marar verde
putin piper

Mod de preparare:

Drojdia o frecam cu zaharul, adaugam 2 linguri de apa calduta si o lasam la cald 10 minute. Amestecam faina si formam o gramada pe plansa de framantat. La margine punem sarea si in mijloc facem o adancitura si adaugam drojdia crescuta. Framantam adaugan treptat apa calduta pana obtinem un aluat care se desprinde de pe degete. Lasam sa dospeasca acoperit 1 ora.
Intindem aluatul pe masa presarata cu faina intr-o foaie de grosime 5-7 mm si il ungem cu uleiul amestecat cu usturoiul zdrobit. Presaram si mararul tocat si rulam usor. Taiem cu un cutit bine ascutit role de 1,5 cm pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam sa creasca inca 20 min si apoi le ungem cu ulei de masline.
Coacem 20 min la 180gC ( in reteta scria 20 min la 200g C. Mie mi s-a parut cam prea mare temperatura si am redus din ea ).
Servim cu ceai sau iaurt.

Spirale cu malai si usturoi recomandate de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete garnituri retete usturoi retete spirale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1538 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016365 (s)