News Flash:

Spirale cu cacao si mac

17 Octombrie 2011
1049 Vizualizari | 0 Comentarii
Spirale cu cacao si mac
Ingrediente: 500 g faina 80 g unt 80 g zahar 25 g drojdie prospata 200 ml lapte caldut 1 praf de sare 1 ou Pentru umplutura: 3 piscoturi 100g mac 100 ml lapte 100 g zahar 1 albus 1 lingura cacao Pentru uns: 2 linguri lapte 1 galbenus Mod de preparare: Drojdia se dizolva in putin lapte caldut , se adauga o lingura de zahar si se lasa 5 minute. Faina se cerne intr-un vas, se face gaura la mijloc, se pun drojdia, restul de zahar, sarea, untul topit si putin racit. Se framanta, adaugand laptele caldut treptat, dupa care se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Umplutura: Laptele se pun la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba se adauga macul si se omogenizeaza, dupa care se lasa la racit. Albusul se mixeaza cu un praf de sare, se amesteca spuma cu macul si piscoturile pisate, cacao si se omogenizeaza. Aluatul se imparte in trei. Fiecare bucata de aluat se intinde ca o foaie dreptunghiulara, se repartizeaza umplutura de mac, se ruleaza foile formand trei suluri. Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu faina. Din primul sul se formeaza o spirala, care se pune in mijlocul tavii, apoi se continua cu celelalte doua suluri. Galbenusul se bate cu laptele si se unge compozitia. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos, la foc mediu. Se lasa sa se raceasca in tava. sursa articol: http://www.bucataras.ro sursa fotografie: http://www.bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt retete vegetariene zahar floarea soarelui lapte faina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1198 viz    0 com
2940 viz    0 com
1232 viz    0 com
2707 viz    0 com
2709 viz    0 com
2558 viz    0 com
2666 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1343 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018994 (s)