News Flash:

Speli puiul crud inainte sa il gatesti? Nu mai face acest lucru! Uite ce zic specialistii

28 Iunie 2017
2594 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca ai obiceiul sa speli puiul crud inainte sa il gatesti, afla ca te expui unui pericol foarte mare. Afla care este si cum te poti proteja.
Specialistii de la Agentia pentru Standarde Alimentare sustin ca nu ar trebui sa speli niciodata puiul crud, pentru ca este plin de bacterii care se vor imprastia in bucatarie, potrivit healthyviperson.com. Daca faci asta, afla ca te expui riscului de a suferi de infectii cu salmonella sau campylobacter, doua bacterii foarte periculoase, care se gasesc in puiul crud.
Salmonella, de exemplu, este un grup de bacterii care se gaseste in intestinele pasarilor. Oamenii care consuma carne contaminata sufera de diaree, febra, crampe abdominale, greata si voma. In mod normal, infectia trece dupa cateva zile, insa unele persoane sufera de complicatii si pot chiar sa moara, deoarece ajung sa sufere de septicemie.

Citeste si Am ales pentru tine cele mai importante trucuri ca sa mananci sanatos

Infectia cu Campylobacter poate dura pana la 10 zile si cauzeaza dureri abdominale extreme. In cazuri rare, pot aparea complicatii precum artrita sau afectiuni ale sistemului nervos central. Daca suspectezi ca ai o infectie abdominala, mergi imediat la medicul de familie, pentru ca el stie ce trebuie sa faci mai departe.
Nu iti face griji ca puiul nespalat te poate imbolnavi. Doar prin gatire poti ucide bacteriile periculoase, deoarece apa nu are nicio putere. O alta metoda de a scapa de agentii patogeni este sa ingheti carnea, insa trebuie sa stii ca sunt microbi care supravietuiesc si la temperaturi sub 0 grade Celsius.

sursa: sfat naturist
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

salmonella septicemie dureri abdominale microbi celsius
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1736 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024419 (s)