News Flash:

Special pentru Paste! Adauga acest ingredient in ciorba de miel si vei multumi toata familia

5 Aprilie 2018
422 Vizualizari | 0 Comentarii

Ciorba de miel este o alternativa sanatoasa de preparare a acestei carni. Bine acrita cu bors, bogat in vitamina E, ciorba de miel nu trebuie sa lipseasca de la masa de pranz in perioada de Paste.

Ingrediente:

  • capul, oase de miel
  • 250 de grame de zarzavat: patrunjel, morcov si telina
  • o legatura de tarhon
  • o legatura de leustean
  • o ceapa
  • 500 de mililitri de bors
  • o lingura de orez
  • 100 de mililitri de smantana
  • un ou, de la care se va folosi doar galbenusul
  • doua linguri de ulei
  • sare

Citeste si Cum faci bait pentru carnea de oaie

Modul de preparare:

La ciorba de miel se folosesc capul de miel, oasele pulpelor, pieptul si gatul. Acestea se pun intr-o oala de cinci litri peste care se toarna doi litri de apa rece si se lasa 20 de minute pentru ca gustul de miel sa se difuzeze in apa, iar ciorba de miel sa iasa gustoasa. Intre timp, se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, apoi se adauga si zarzavatul tocat (patrunjel, morcov, telina) cubulete mici si, dupa doua minute, oasele si carnea de miel, impreuna cu apa in care au stat, si 1 lingurita de sare. Toate se vor amesteca in oala de cinci litri.

Ciorba de miel se fierbe 60 de minute, la foc mic. Oala va fi acoperita cu un capac. Dupa trecerea celor 60 de minute se va adauga si orezul, care se va lasa sa fiarba timp de 15 minute, dupa care se va adauga borsul.

Intregul amestec se va lasa sa dea in clocot. Apoi se va adauga sare dupa gust. Se va mai lasa cinci minute pe foc, dupa care se va adauga smantana amestecata cu galbenusul de ou, tarhonul si leusteanul. Se acopera si se tine calda pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

vitamina e foc mic clocot
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1720 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019947 (s)