News Flash:

Spanakopita

10 Iunie 2011
1216 Vizualizari | 0 Comentarii
Spanakopita
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 50 g unt topit ulei de masline Pentru umplutura: 1 ceapa, tocata marunt si calita in 2 linguri de ulei de masline 350 g spanac spalat bine de tot, oparit in apa sarata cateva minute, scurs si tocat marunt 350 g feta sau o telemea mai grasa, sfaramata praf de nucsoara sare piper proaspat macinat 1 legatura mica de patrunjel 1 legatura de marar 1 mana de seminte de pin 2 oua 2 linguri de zeama de lamaie seminte de susan alb si negru Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru umplutura si se asambleaza placintele dupa cum urmeaza: Se intinde o foaie de placinta, se unge cu amestecul de unt si ulei de masline, se pune o foaie deasupra, se unge bine si aceasta. Se asaza 3-4 linguri de umplutura la un capat al foii, pe latura mica, lasand cam 5-6 cm liberi spre margine. Se impaturesc cele 2 laturi lungi ale foilor peste umplutura, astfel incat sa rezulte un dreptughi lung, care are umplutura la un capat. Se unge din nou cu unt si apoi, incepand de la un capat, se impatureste placinta pe diagonala, astfel incat sa rezulte un triunghi. La final se puna placintele in tava, se presara susan alb si negru si se coc la 180 grade timp de 15-20 de minute, pana se fac aurii. sursa articol: http://delly.garbo.ro/ sursa fotografie: http://www.petitchef.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aperitive branza dulce spanac susan alb tort pecorino
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1299 viz    0 com
994 viz    0 com
1307 viz    0 com
949 viz    0 com
2024 viz    0 com
1350 viz    0 com
981 viz    0 com
968 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1762 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013096 (s)