News Flash:

Spanac gratinat - Cum se face

5 Aprilie 2016
2339 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6695 RON (+0.0035)
USD: 4.0518 RON (+0.0170)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

1 kg spanac, proaspat
50 gr faina
50 gr unt
3 catei de usturoi
500 ml lapte
150 gr parmezan ras
1 ceapa alba, tocata marunt
100 gr cascaval ras
sare
nucsoara
piper

Mod de preparare:

Spala spanacul bine si opareste-l in apa cu sare timp de 2 minute. Scurge-l apoi foarte bine. Intr-un wok sau intr-o cratita nonaderenta topeste untul si adauga ceapa tocata marunt. Caleste-o pana devine usor galbuie apoi adauga usturoiul pisat si mai caleste totul timp de 30 de secunde. Incorporeaza apoi faina amestecand continuu timp de un minut. Adauga laptele cate putin, pentru a evita sa se formeze cocoloase.

Dupa ce ai incorporat tot laptele asezoneaza cu sare piper si nucsoara dupa gust si lasa totul sa fiarba timp de 10 minute, sau pana obtii un sos asemanator cu sosul bechamel. In tot acest timp, amesteca in continuu pentru a nu se lipi.

Adauga apoi spanacul si cascavalul si amesteca bine. Daca este necesar adauga sare dupa gust. Stinge focul si adauga compositia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presara deasupra parmezanul si da tava la cuptor timp de 30 de minute, la foc mediu.
Serveste spanacul gratinat cald, alaturi de crutoane de paine sau cipsuri de porumb.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

spanac gratinat reteta spanac retete primavara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1679 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023418 (s)