News Flash:

Spaghete cu scoici si usturoi

9 Mai 2013
3255 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

320 g spaghete Barilla N5
1 kg scoici
100 ml ulei de masline extra virgin
1 lingurita patrunjel tocat
1 bucata usturoi
sare
piper dupa gust

Mod de preparare:

Se spala scoicile bine si se pun intr-o tigaie mare cu o lingura de ulei. Acoperiti cu capac si dati drumul la aragaz. Sotati-le si, dupa ce s-au deschis scoicile (aproximativ dupa 2-3 minute), luati tigaia de pe foc si indepartati cochiliile, dar nu chiar pe toate.
Strecurati lichidul rezultat in tigaie si apoi puneti-l inapoi peste scoici. Lasati tigaia langa aragaz. Intr-o alta tigaie puneti uleiul cu usturoiul tocat. Cand acesta capata o culoare maronie, adaugati scoicile cu tot cu lichid si lasati-le sa fiarba.
Intre timp, fierbeti spaghetele in apa clocotita cu sare, scoateti-le cand sunt al dente si strecurati apa, apoi amestecati-le cu sosul in care sunt scoicile. Presarati sare si piper dupa plac si patrunjelul tocat.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

scoici sare tigaie mare apa clocotita al dente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1894 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022878 (s)