News Flash:

Spaghete cu herring

10 Februarie 2014
1069 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g linguini (spaghete)
4 file-uri de herring de 40 g fiecare
1 lamaie
sare
2 catei de usturoi, curatati si feliati
1 lingura de capere
1 ardei iute rosu (chili) mic, proaspat, tocat feliat subtire
1 legatura de patrunjel (frunzele tocate separat de tulpini)
1 mana de rosii cherry, taiate sferturi
1 cubulet de unt (optional)
ulei de masline

Mod de preparare:
 
Pune pastele la fiert in apa clocotinda cu sare. Respecta timpul de fierbere inscris pe ambalaj, astfel incat sa-ti iasa al dente. Pune o tigaie cu putin ulei de masline pe foc, iar dupa cateva secunde adauga usturoiul, ardeiul feliat, caperele si tulpinile de patrunjel. Lasa-le pe foc cateva minute, iar intre timp, taie fileurile de herring in fasii de 2-2.5 cm grosime si adauga-le in tigaie. Lasa pestele pe foc 2 minute (nu te ingrijora daca incepe sa se rupa) si la sfarsit, adauga rosiile si sucul de la lamaie.

Scurge linguini de apa in strecuratoare, avand grija sa pastrezi cam jumatate de cana din apa in care au fiert, si pune-le in tigaie. Adauga cubul de unt, sarea, piperul, frunzele tocate de patrunjel si inca o lingura de ulei de masline si amesteca bine totul, pentru ca aromele sa se intrepatrunda cu pastele.

Linguini cu herring se potrivesc de minune cu un pahar cu vin alb, cel mai potrivit pentru peste.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete spaghete spaghete herring retete herring retete peste
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1578 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011336 (s)