News Flash:

Spaghete cu dovlecei, feta si lamaie

30 August 2013
1580 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

piper proaspat macinat
sare de mare
2 linguri parmezan sau pecorino, ras
zeama de la 1/2 lamaie
100g feta maruntita (optional)
2 dovlecei taiati subtire pe lungime
3 catei de usturoi tocati marunt
1 1 lingurite salvie proaspet tocata
1 1 lingurite rozmarin proaspat tocat
3 linguri ulei de masline
200g spaghete uscate

Mod de preparare:

Mai intai gateste spaghetele dupa instructiunile de pe ambalaj, nu ar trebui sa-ti ia mai mult de 8-10 minute. Amesteca din cand in cand astfel incat sa nu se lipeasca intre ele. Cand sunt facute al dente, scoate-le de la fiert, stropeste-le cu putin ulei de masline si acopera-le. Pune-le deoparte.

Poti folosi chiar aceeasi oala pentru a face sosul. Pune-o pe aragaz la foc mediu, adauga 3 linguri de ulei de masline si soteaza dovleceii timp de 4-5 minute. Apoi adauga usturoiul si ierburile si amesteca bine. Lasa-le foc foc inca cateva minute.

Adu din nou spaghetele in oala si amesteca bine, adaugand si branza si zeama de lamaie. Pune sare dupa gust si piper negru proaspat macinat. Mai poti adauga branza la servire, daca vrei.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pecorino feta maruntita spaghete uscate foc mediu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1743 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023650 (s)