News Flash:

Spaghete arrabiata cu chiftele de vita

10 Octombrie 2013
1432 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru chiftelute:
450g carne de vita tocata
1 ou
30g pesmet
1 lingurita sare
2 linguri parmezan ras
2 linguri ulei de masline

Pentru sos Arrabbiata:
60ml ulei de masline
1 ceapa tocata marunt
1 catel usturoi tocat marunt
1 lingurita busuioc uscat
1 lingurita fulgi de ardei iute
40g pasta rosii
400g rosii in suc propriu
patrunjel proaspat tocat
1 lingurita zahar
sare
piper
1-2 linguri vin alb sec

Mod de preparare:

Pregateste chiftelutele amestecand intr-un bol carnea tocata, oul, pesmetul, sare si parmezen. Formeaza din amestec chiftele mici si rotunde si prajeste-le in uleiul incins, pana cand se rumenesc. Intre timp, pregateste sosul. Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul. Adauga ardeiul iute, pasta de rosii, rosiile tocate si lasa pe foc mediu cateva minute. Pune si busuiocul, 1 lingurita zahar, sare si piper dupa gust si vinul alb.

Lasa-le sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand. Dupa cateva minute adauga patrunjelul tocat. Cand sunt gata chiftelele pune-le in sos si lasa-le la foc mic 15-20 de minute. Fierbe 350-400g spaghete al dente si amesteca-le cu sosul cu chiftele. Serveste-le fierbinti.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

spaghete arrabiata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1599 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016217 (s)