News Flash:

Soufle de praz

1 Aprilie 2014
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

700g carne tocata de porc ( poate fi si de pui)
250g praz
3 oua
4 catei de usturoi
1/2 lingurita cimbru uscat
1 lingurita miere
sare

Pentru sosul de legume:
3 cepe mici
300g morcovi
300g radacina patrunjel
300g telina ( poate fi cu tije si frunze nu doar radacina)
200ml smantana de gatit
1 lingurita otet
1 lingurita mustar
1 varf de cutit turmeric (optional)

Mod de preparare:

Pentru soufle tocam fin prazul si il asezam intr-un bol impreuna cu carnea. Adaugam galbenusurile, usturoi, cimbru, sare si amestecam bine. Batem spuma albusele de ou si le adaugam la compozitia de carne. Coacem soufle-ul intr-o tava unsa cu putin ulei,  acoperita cu folie la temperatura de 200g C  si apoi lasam 10 minute fara folie sa se rumeneasca putin.

Preparam sosul de legume; tocam ceapa marunt si o calim in 3 linguri de ulei cu putina sare. Adaugam patrunjelul, telina si morcovii tocate marunt, amestecam putin si apoi completam cu supa sau apa pana legumele sunt complet acoperite. Lasam sa fiarba la foc mic 20 min. (in reteta scria 40 minute, insa eu am considerat ca 20 sunt suficiente)
Cand sunt fierte legumele, le lasam sa se raceasca un pic apoi mixam cu blenderul pana obtinem un sos cremos. Punem din nou pe foc sa se infierbante apoi adaugam otet, mustar si smantana pentru gatit.Pentru o culoare frumoasa adaugam si un varf de cutit de turmeric.

Soufle-ul il taiem felii de 1,5 cm si le asezam peste sos. Servim cu garnitura de cartofi si morcovi fierti dar cred ca merge si cu orez sau paste mai mari.

Soufle de praz recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete soufle retete praz
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1706 viz    0 com
1050 viz    0 com
2089 viz    0 com
1504 viz    0 com
1905 viz    0 com
1106 viz    0 com
1426 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1575 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019398 (s)