News Flash:

Sosuri pentru fripturi

3 Iunie 2013
3418 Vizualizari | 0 Comentarii
Friptura la gratar este preparatul-vedeta al verii, insa gustul adesea banal al carnii preparate astfel poate fi potentat si aromat cu unele dintre cele mai delicioase si savuroase sosuri de vara. Desi carnea la gratar se preteaza la o multime de condimente si mirodenii cu care poate fi aromatizata, exista cateva sosuri speciale de vara, care readuc instantaneu la viata papilele gustative "lesinate" de la atata caldura!

1. Sos exotic din portocale
Prepara o marinata din suc de portocale, putin otet si cativa catei de usturoi si lasa carnea sa acapareze aromele acestor ingrediente timp de cateva ore, inainte de a o pune la gratar. Vei descoperi o aroma cu totul noua a carnii marinate, de care te vei indragosti imediat.

2. Sos savuros din patrunjel si iaurt
Serveste carnea fripta pe gratar alaturi de un sos delicios de iaurt cu patrunjel, la care adaugi si putin ulei de masline, niste suc de lamaie, sare si piper. Amesteca-le pe toate in blender si serveste sosul obtinut direct pe farfuria pe care servesti preparatele.

3. Sos racoritor cu menta
Menta este una dintre plantele si mirodeniile cele mai cautate in sezonul de vara, datorita efectului proaspat si racoritor pe care-l ofera tuturor preparatelor pe care le asezoneaza. Sosul pentru gratar se prepara cu menta proaspata, iaurt, ulei de masline, sare si piper. Este aceeasi reteta ca la sosul cu patrunjel si iaurt, doar ca substitui patrunjelul cu frunze proaspete de menta.

4. Sos picant pentru gratar
Pasionatii "aventurilor" culinare, care adora mancarurile picante, pot opta pentru sosuri "intepatoare", perfect adaptate preferintelor lor culinare.
Exista un sos picant genial cu care poate fi aromatizata friptura pe gratar in acest sezon. Se prepara din rosii la conserva (fara coaja), ardei gras, ardei iute, ulei de masline, putin zahar, sare, piper si o lingurita generoasa de busuioc, pentru mai multa aroma. Se adauga toate ingredientele in blender, iar pasta formata se subtiaza cu putina apa.

5. Sos dulce acrisor din fructe de padure
Alege diverse tipuri de fructe de padure doresti, pune-le intr-o tigaie si caleste-le foarte putin in ulei de masline. Pune putina vegeta intr-un pahar cu apa si adaug-o peste fructe. Lasa sa fiarba pana scade putin si adauga apoi smantana dulce. Lasa sosul sa fiarba cateva secunde si stinge focul. Este un sos savuros, perfect pentru fripturile din carne grasa.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1570 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014178 (s)