News Flash:

Sosul de prune: inca un topping minunat pentru carne. Gustul lui nu poate fi descris prin cuvinte!

17 Mai 2018
295 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Adoram acest sos! Si sa-l mancam, si sa-l gatim!

Ingrediente:

  • 1-2 ardei iuti rosii, uscati;
  • 3 kg de prune (cu cat sunt mai acre, cu atat mai bine; le puteti inlocui cu corcoduse sau porumbrele);
  • 250 g de marar (tulpini cu flori, batran, cu umbrele);
  • 2 pahare de apa;
  • aproximativ 1-2 linguri de zahar (dupa gust, puteti sa nu-l adaugati);
  • 250 g de menta proaspata;
  • 300 g de coriandru proaspat;
  • 4-5 catei de usturoi;
  • sare granulara — dupa gust.

Mod de preparare:

Spalati prunele si puneti-le intr-o cratita sau ceaun. Acoperiti-le cu apa si puneti-le la fiert. Cand fructele se vor rasfierbe, transferati-le intr-o strecuratoare si pisati-le cu furculita, separand astfel pulpa lor de samburi. Aruncati resturile ramase in strecuratoare.

Adaugati mararul (fixat cu ata sub forma de legaturi), ardeii iuti si sarea in sos. Atentie: ardeii iuti reprezinta singurul ingredient, care trebuie sa fie uscat (daca aveti de gand sa conservati sosul). Toate verdeturile trebuie sa fie proaspete!
Fierbeti compozitia pe foc redus, pe parcursul a 30 minute. Intre timp maruntiti toate verdeturile si usturoiul cu ajutorul blenderului. Scoateti mararul din sos si aruncati-l. Adaugati verdeata si usturoiul in el. Continuati sa-l fierbeti timp de inca 15 minute. Sosul este gata! Lasati-l sa se raceasca.
Transferati sosul de prune in sticlute sau borcane (sterilizate). Adaugati cate o picatura de ulei de floarea-soarelui in fiecare dintre ele si inchideti-le ermetic cu capace sterilizate (daca doriti sa pastrati sosul o perioada mai indelungata). Pastrati sosul intr-un loc uscat, intunecos si racoros.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1711 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022177 (s)