News Flash:

Sos usor picant din rosii si ardei grasi (pentru iarna). Gustul lui nu poate fi descris prin cuvinte

10 Septembrie 2018
580 Vizualizari | 0 Comentarii

Acest sos delicios, usor picant, poate fi servit cu carne, peste sau pur si simplu cu o felie de paine. Se prepara foarte usor. Necesita putin timp si doar cateva ingrediente. Haideti sa gatim!

INGREDIENTE: 1250 g de rosii; 1250 g de ardei grasi; o capatana de usturoi; telina verde si coriandru proaspat — dupa gust; ardei iute — dupa gust; o lingura de hamei suneli; 2.5 linguri de zahar; 2 linguri de sare; 200 ml de otet de mere/vin.

MOD DE PREPARARE: Pregatiti ingredientele necesare: spalati legumele si verdeturile. Curatati rosiile de cotoare, iar ardeii grasi — de codite, seminte si nervuri. Indepartati codita ardeiului iute (daca nu va plac sosurile foarte iuti, puteti sa-l curatati si de seminte). Curatati si spalati usturoiul.

Treceti rosiile, ardeii grasi, ardeiul iute, usturoiul si verdeturile prin masina de tocat carne. Puneti-le intr-o cratita incapatoare. Adaugati sarea, zaharul, hameiul suneli si otetul. Amestecati. Fierbeti compozitia obtinuta pe foc moderat, pana se va ingrosa, capatand o consistenta medie. Nu uitati sa o amestecati frecvent, ca sa evitati arderea ei.

Transferati sosul obtinut in borcane sterilizate, inchizandu-le ermetic cu capace sterilizate. Intoarceti-le cu capacele in jos si inveliti-le cu un prosop calduros. Lasati-le sa se raceasca complet. Sosul se pastreaza excelent pe parcursul intregii ierni!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1704 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016077 (s)