News Flash:

Sos spaniol

19 Aprilie 2011
1409 Vizualizari | 0 Comentarii
Sos spaniol
Ingrediente: - 80 g unt sau alta grasime - 80 g costite afumate - 1/2 morcov - 1 foaie de dafin - 1 fir de cimbru - 7 - 8 tulpini de patrunjel - fara frunze - 50 g faina - 200 ml vin alb - 1 litru supa de oase - 30 ml cognac foarte bun - 1 lingura pasta concentrata de rosii - 70 g ciuperci - sare - piper. Mod de preparare: 1. Incalziti untul sau grasimea si puneti costitele la prajit, la foc mic, impreuna cu zarzavatul curatat si taiat in feliute. 2. Amestecati din cand in cand, ca sa nu se prinda de vas. 3. Cand sunt pe jumatate prajite, adaugati faina si rumeniti-o la foc mic, amestecand continuu. 4. Cand faina s-a rumenit uniform, se iarna in vas supa, putin cate putin, amestecand pentru a nu se forma cocoloase. 5. Lasati sa fiarba la foc mic o jumatate de ora, apoi adaugati in vas vinul si pasta de rosii. 6. Puneti si ciupercile taiate si se mai fierbe inca o jumatate de ora, tot la foc foarte mic. 7. Pentru rafinarea acestui sos (operatiunea este valabila si la altele) procedati in felul urmator: eliminati spuma ori de cate ori este nevoie, treceti 8. prin sita sosul (fara zarzavat) dupa ce a fiert timp de 1 ora, apoi puneti-l din nou la fiert. 9. Sub o parte a vasului puneti o lingura sau un cutit, in asa fel incat vasul sa stea putin inclinat. 10. Chiar daca focul este foarte mic, sosul fierbe si se ridica incet la suprafata grasimea. 11. Aceasta trebuie luata cu o lingura si eliminata. 12. Din cand in cand se adauga pentru compensare cate 1 lingura apa rece in sos. 13. Aceasta operatiune de curatare a sosului, de rafinare a lui se incheie cand sosul este curat, fara grasime sau faina la suprafata. 14. Sosul fiert are consistenta unui sirop de calitate. 15. In mod normal, cand sosul se reduce prin fierbere si strecurare la cantitatea de 1 litru, el are si consistenta potrivita. 16. Se adauga cognac-ul si se amesteca bine, se mai lasa pe foc 3 minute si apoi se mai trece inca o data prin sita. 17. Acest sos este baza tuturor sosurilor brune.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tarhon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1352 viz    0 com
2279 viz    0 com
1602 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1566 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019336 (s)