News Flash:

Sos din cirese si lichior

27 Mai 2013
1725 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 lingurite lichior de cirese
1 lingurita amidon
50 g zahar
120 ml apa
2 linguri suc portocale
300 g cirese dulci
1 lingurita apa

Mod de preparare:

Intr-un blender paseaza bine ciresele fara samburi taiate in doua impreuna cu sucul de portocale. Daca vrei ca sosul sa fie foarte fin, poti sa strecori sucul gros pe care l-ai obtinut in blender si astfel elimini pulpa fructelor.
Intr-o tigaie amesteca 120 ml de apa, cu zaharul si cele 2 lingurite de lichior de cirese. Lasa-le la foc mediu pana cand zaharul se dizolva, dar ai grija sa amesteci continuu.

Adauga sucul de cirese in tigaie si lasa-le sa dea in clocot. Redu focul si lasa-le sa fiarba incet inca 10 minute. Amesteca amidonul cu o lingurita de apa si toarna amestecul in tigaie peste sosul de cirese. Lasa pe foc inca un minut.
Poti sa servesti sosul peste o budica fierbinte, cu inghetata de vanilie sau cu un cheesecake.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

amidon apa cirese dulci blender tigaie clocot cheesecake
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1842 (s) | 31 queries | Mysql time :0.022148 (s)