News Flash:

Sos de vin rosu

17 Martie 2014
1426 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 ml vin rosu sec
600 ml supa de pui
1 ceapa medie
1 morcov
1 praz
2 catei usturoi
1 lingura cu varf pasta de rosii
1 fir mic rozmarin
1 fir cimbru (sau 1/2 lingurita cimbru uscat)
1 foaie dafin
2 cuisoare
3 boabe ienibahar
1/2 lingurita boabe coriandru
2 linguri unt
sare
piper

Mod de preparare:

Se taie legumele bucati egale, nu foarte mari. Se calesc legumele in ulei, amestecand des pana incep sa fie rumene pe alocuri (cca 10 minute). Se adauga pasta de rosii, ienibaharul, cuisoarele si coriandrul si se continua calirea inca 5 minute. In acest timp pasta de rosii se va carameliza si ea un pic si va avea un gust mai bun.
Se adauga vinul, dafinul, rozmarinul si cimbrul si se fierbe pana vinul se reduce la jumatate (cca 10 minute).  Se adauga supa de pui si se reduce si ea la jumatate (cca 20 minute), la foc mediu. Se adauga putina sare si piper negru macinat in sos.

Se strecoara sosul, presandu-se legumele in sita ca sa extrageti tot sucul. Se pune sosul strecurat inapoi in oala si se reduce inca 20 minute. Se drege sosul de sare. Sosul astfel preparat se pastreaza la frigider pana e nevoie de el. Cand doriti sa-l folosit il turnati intr-o tigaie mai larga si il aduceti la fierbere. Adaugati untul taiat cuburi si fierbeti pana simtit ca sosul e gros (cca 2-3 minute). Untul are rol de a da gust sosului, de a-i da textura si luciu.

sursa: e-cuisine
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sos vin retete sosuri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1624 viz    0 com
1659 viz    0 com
2315 viz    0 com
2674 viz    0 com
2963 viz    0 com
1440 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1698 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022408 (s)