News Flash:

Sos de usturoi, cu miere si unt - O reteta de sos pentru fripturi pofticioase

20 Aprilie 2018
776 Vizualizari | 0 Comentarii

Gustul fripturii va fi total altul cu un sos delicios de miere, usturoi si unt. Incearca-l si tu!

Ingrediente:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri miere
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • boia, dupa gust
  • 1 lingurita patrunjel, tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare – Sos de miere, usturoi si unt:

Topesti untul pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde. Intr-un bol, il amesteci impreuna cu mierea, usturoiul, boia, patrunjelul, sare si piper, dupa gust. Il folosesti pentru asezonarea fripturilor sau marinat. Il poti pastra acoperit la frigider 2-3 zile.

Citeste si reteta de salata italiana de primavara

Cu frunze de papadie culese dimineata, poti face o salata de primavara ca sa te vitaminizezi.

De ce ai nevoie ca sa prepari salata italiana de primavara:

  • 1 tulpina de telina (60g)
  • 60 g morcovi
  • 120 g frunze de papadie
  • 10 g busuioc verde
  • 1½ conserva de fasole boabe de 400 g
  • 1 lingura ceapa tocata
  • 130 ml ulei de masline extravirgin
  • 80 ml otet, sau dupa gust
  • 75 g parmezan
  • 100 g paine veche

Cum prepari salata italiana de primavara:

Cureti si tai telina, morcovul, toci si frunzele de papadie si busuiocul.Scurgi si clatesti fasolea si o pui intr-un castron cu frunzele de papadie, telina, morcovul, ceapa si busuiocul. Adaugi uleiul de masline si otetul, asezonezi si lasi sa stea timp de  2 ore la temperatura camerei. Preincalzesti cuptorul la 200ºC. Tai painea cubulete de 1 cm, le pui intr-o tava le rumenesti la cuptor pana devin aurii, circa 20 minutes, intorcandu-le si pe cealalta parte dupa 10 minute. Adaugi crutoanele in salata si presari parmezan.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1831 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015927 (s)