News Flash:

Sos de hrean - Numai bun pentru fripturi

20 Aprilie 2018
861 Vizualizari | 0 Comentarii

Sunt multe retete de sos de hrean, cea mai simpla cred ca este cea in care hreanul se curata, se da pe razatoare si se amesteca cu smantana. Reteta mea este un pic mai complexa dar tot cu smantana. Musai sa fie smantana grasa pe care eu intotdeauna o cumpar de aici pentru ca am de unde alege.

Ingrediente:

  • 1 bucata mare de hrean ( aproximativ 300g)
  • 400ml smantana minim 25% grasime
  • 1 lingura untura de porc
  • 1 lingura otet
  • 100ml apa
  • 1 lingura faina
  • sare

Mod de preparare:

Puteti sa folositi mai mult hrean, aveti grija sa fie si iute nu doar aromat, altfel se pierde tot farmecul retetei. Asadar punem ochelarii si masca de protectie si curatam hreanul apoi il dam pe razatoarea cu gauri mici. Trebuie sa va miscati rapid pentru ca se oxideaza foarte repede. Intr-o tigaie se topeste untura, se adauga 1 lingura de hrean ras si se lasa putin sa se prajeasca. Se adauga apa, se lasa cateva minute la foc mic.

Intre timp amestecam faina cu smantana intr-un bol. Punem amestecul in tigaie, adaugam si restul de hrean si amestecam usor. Lasam sa dea 2-3 clocote si adaugam otetul. Potrivim de sare si servim. Sosul se serveste cald de obicei de Pasti, cu sunca fiarta si carnati sau cu friptura de miel dar se poate servi la fel de bine si cu orice tip de friptura.

Reteta de sos de hrean ne este recomandata de haisagatim.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

foc mic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1799 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015607 (s)