News Flash:

Sos de busuioc si usturoi pentru gratar

11 Ianuarie 2012
3854 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

 1 cana frunze de busuioc
 3 catei usturoi, curatati
 1/4 lingurita fulgi de ardei iute
 2 file de ansoa (optional)
 2 linguri zeama de lamaie
 2 linguri apa
 1/2 cana ulei vegetal (masline sau samburi de struguri)
 piper
 sare

Mod de preparare:

Spala bine frunzele de busuioc si scurge-le bine de apa. Pune-le intr-un blender sau robot de bucatarie impreuna cu usturoiul taiat grosier, zeama de lamaie, apa, sarea, piperul si ardeiul iute si ansoa, daca folosesti. Adauga uleiul treptat, pentru a crea o emulsie.

Foloseste sosul imediat sau pastreaza-l la frigider pentru 2-3 zile sau la congelator pentru mai mult timp. In cazul din urma, sosul nu va ingheta din cauza uleiul, dar va pierde putin din culoarea sa verde intens. Poate fi folosit si in loc de pesto, pentru sandvisuri sau crostini.

sursa reteta si fotografie: Sos de busuioc si usturoi pentru gratar

Citeste si Bacon cu ardei la gratar
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Sos_de_busuioc_si_usturoi_pentru_gratar1
usturoi ansoa apa ulei vegetal masline piper sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2934 viz    0 com
2950 viz    1 com
3416 viz    1 com
1971 viz    0 com
3090 viz    0 com
3031 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1760 (s) | 36 queries | Mysql time :0.017487 (s)