News Flash:

Somon glazurat

30 Martie 2016
907 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 buc. file de somon
450 gr fasole verde
3 linguri ulei de masline extravirgin
sare kosher
piper negru, proaspat macinat
4 catei de usturoi, pisati
1 ardei mic, iute, tocat marunt
3 linguri zahar brun
sucul de la 4 lime
o legatura coriandru, tocat marunt

Mod de preparare:

Asezoneaza pestele cu sare si piper dupa gust. Gateste fasolea verde la aburi. Intr-o tigaie nonaderenta caleste la foc mediu uleiul cu usturoiul, ardeiul iute si o lingurita de sare. Cand usturoiul se inmoaie adauga sucul de lime si zaharul. Amesteca continuu cu o spatula. Cand incepe sa clocoteasca redu focul la minim. Amesteca sosul pana cand se transforma intr-o glazura(aproximativ 6-8 minute). Indeparteaza tigaia de pe foc.

Intr-o alta tigaie pune la incins o lingura de ulei de masline. Adaiga somonul si frige-l pe ambele parti pana cand este bine patruns. Cand este gata scoate-l pe un platou. Scoate fasolea verde pe un platou, adauga coriandrul si asezoneaza cu sare dupa gust. Pentru mai multa savoare poti adauga putin unt.
Pune deasupra pestele si toarna glazura de lime peste acesta. Serveste somonul glazurat cu lime si fasole verde, cald, alaturi de un pahar de vin alb.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reteta somon somon glazurat sos peste
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1505 (s) | 36 queries | Mysql time :0.020506 (s)