News Flash:

Somon cu vin si sos de sofran

14 August 2013
1545 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 lingurita de fire de sofran sfaramate
9 linguri unt nesarat
50 g chimen dulce
1 ceapa maruntita
150 g file de somon
sare
piper
24 de midii
100 ml vin alb
30 ml vin alb Vermout sec
1 lingura arpagic tocat
1 lingura patrunjel tocat
1 lingura frunze de tarhon

Mod de preparare:

Amesteca sofranul cu o cana si jumatate de apa calda intr-un bol mic. Unge o oala cu 1 lingura de unt, apoi presara chimenul si ceapa pe toata suprafata. Asezoneaza somonul cu sare si piper, apoi aranjeaza-l in oala, impreuna cu midiile. Toarna peste sosul de sofron si vinul, apoi pune oala pe aragaz, acoper-o cu un capac si asteapta sa dea in clocot (midiile trebuie sa se desfaca).
Ia oala de pe foc si las-o sa se odihneasca, cu capacul pus, timp de 3 minute. Scoate apoi somonul si midiile cu o spatula din metal si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o introduci apoi la cuptor. Pune oala cu sosul pe aragaz la foc mare si adauga Vermout-ul, alaturi de untul ramas. Ia oala de pe foc si adauga arpagicul, patrunjelul si tarhonul.
Serveste somonul in sos de sofran cu chimen dulce presarat deasupra.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt nesarat vin alb arpagic tocat bol mic aragaz clocot foc mare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1914 viz    0 com
5727 viz    0 com
1452 viz    0 com
2760 viz    0 com
1470 viz    0 com
2176 viz    0 com
1537 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1547 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019696 (s)