News Flash:

Somon cu dafin si usturoi

10 Ianuarie 2014
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 somon (de aprox. 2 kg)
3 lamai mici, feliate
100 ml ulei de masline
4-6 foi de dafin
cateva crengute de rozmarin, cimbru, busuioc, salvie si patrunjel
2-3 tije de lemongrass, taiate bucati mari
1 capatana de usturoi, taiata in jumatate, pe orizontala
1 lingura boabe de piper, macinate sau intregi
5-6 bucati de anason stelat
sare
piper

Mod de preparare:

Pregateste somonul. Taie-i coada si aripioarele. Cresteaza-i pielea din loc in loc, la distanta de 2-3 cm, pe ambele fete. Freaca pestele cu ulei de masline, sare si piper.

Taie o bucata generoasa de folie de aluminiu si asterne pe ea un pat din ierburi aromatice - rozmarin, cimbru, busuioc, salvie, lemongrass si patrunjel. Asaza pestele peste ierburi.

Intre timp, incinge putin ulei intr-o tigaie si caramelizeaza feliile de lamaie, timp de 2-3 minute, pana devin aurii. Freaca pestele cu usturoiul taiat, dafinul, feliile de lamaie si ierburile aromatice, atat pe deasupra, cat si in interior. Toarna putin ulei de masline peste el, presara boabele de piper, anasonul stelat si putina sare.

Inveleste bine pestele in foaia de aluminiu, pune-l intr-o tava si baga-l in cuptorul incins, aproximativ 30-35 de minute. Scoate pestele din cuptor, lasa-l sa se "odihneasca" 10 minute in folie, apoi desfa-l. Indeparteaza-i pielea cu un cutit si taie-l bucati.
Somonul cu ierburi aromatice se serveste cu lamai caramelizate si tije de sparanghel gatite pe gratar sau la aburi.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1174 viz    0 com
1169 viz    0 com
1097 viz    0 com
1120 viz    0 com
1738 viz    0 com
1458 viz    0 com
1044 viz    0 com
1290 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1876 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016864 (s)