News Flash:

Somon cu cuscus si chimion

3 Aprilie 2013
1891 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

125 g cuscus
2 fileuri de somon
1 dovlecel taiat marunt
ierburi proaspete (coriandru, menta, patrunjel, marar)
ulei de masline
1 lingurita sare
zeama de lamaie
1/2 lingurita chimion
o mana de seminte de pin coapte

Mod de preparare:

Clateste bine cuscusul, pune-l intr-un bol cu sare si un strop de ulei de masline, apoi toarna apa clocotita peste (150 ml) si lasa-l la inmuiat. Incalzeste cuptorul si pune pe foc o tigaie unsa cu ulei de masline, apoi prajeste dovlecelul 1-2 minute si pune-l deoparte. Asezoneaza somonul cu putin ulei de masline si sare, apoi prajeste-l in tigaie pe ambele parti. Cand se inchide la culoare, stropeste-l cu zeama de lamaie si baga-l la cuptor circa 5 minute. Consistenta lui elastica te anunta cand este bine copt.

Adauga ierburile proaspete cuscusului moale si cativa stropi de ulei de masline, putina zeama de lamaie si chimionul. Presara semintele de pin si serveste somonul cu cuscusul, dovleceii si o felie de lamaie proaspata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete somon retete cuscus
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1544 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019952 (s)