News Flash:

Slanina pregatita in coji de ceapa — este aromata, moale si pur si simplu se topeste in gura

18 Iulie 2018
4082 Vizualizari | 0 Comentarii

Unul dinte modurile de preparare a slaninii cu termen lung de pastrare este sararea. Aparent, nu este o procedura complicata: sarare, piperare, congelare. Insa atat de mult ne dorim ca slanina sa fie aromata, moale si sa se topeasca in gura.

De aceea, multe gospodine pregatesc slanina cu saramura fierbinte si coji de ceapa. Ultimul ingredient ii ofera culoarea aurie si moliciunea. Apropo, in acest mod puteti prepara si obrajii rigizi de porc. Luati o bucatica de slanina cu dungi de carne, 3 maini de coji de ceapa si incepeti gatirea capodoperei culinare!

INGREDIENTE: un litru de apa; 1 kg de slanina; 7 catei de usturoi; piper negru macinat — dupa gust; 5 boabe de piper negru; 2 foi de dafin; 200 g de sare; 2 linguri de zahar; 3 maini de coji de ceapa.

MOD DE PREPARARE: Turnati apa intr-o cratita adanca. Adaugati sarea, zaharul, foile de dafin, boabele de piper negru si cojile de ceapa. Taiati slanina in fasii potrivite, care sa incapa cu usurinta in cratita si fierbeti-o in decoctul din coji de ceapa pe parcursul a 30 minute. Apoi luati-o de pe foc si lasati-o sa se patrunda cu saramura timp de 8 ore.

Maruntiti usturoiul — cel mai bine in feliute subtiri — si combinati-l cu piper negru. Scoateti slanina din saramura si tavaliti-o prin amestecul de condimente. Inveliti-o in folie de aluminiu si dati-o la congelator. Serviti slanina apetisanta si moale cu adjica sau oricare alt sos iute. Sincer vorbind, un asemenea deliciu poate fi servit fara jena chiar si pe mesele festive. De aceea, salvati neaparat aceasta reteta in marcaje!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1665 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019296 (s)