News Flash:

Sirop de smochine cu lamaie

19 Octombrie 2011
2011 Vizualizari | 0 Comentarii
Sirop de smochine cu lamaie
Ingrediente: 10-15 smochine coapte bine 1 lamaie 1 kg zahar 1,200 l apa Mod de preparare: Mai intai se pun apa la foc. Apoi se taie jumatati smochinele. Cand incepe sa fiarba apa se pun smochinele si se lasa sa dea cateva clocote. Pulpa din smochine se va desprinde partial si se va dilua in apa. Se ia de pe foc si se lasa cateva ore, pana la racirea completa. Dupa aceea se strecoara printr-o sita mai mare, sa treaca si bucatele de fruct, apoi se pune iar la fiert cu zaharul. Se lasa sa fiarba pana se leaga. Apa o sa mai scada, dar cu adaosul de zahar tot un litru de sirop iese. Spre sfarsit se pune sucul de lamaie, care ii va da un gust usor acrut si va actiona si ca un bun conservant. Cat e cald se trece in sticle si se lasa la racit in camera. sursa articol: http://www.bucataras.ro sursa fotografie: http://www.bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucataria internationala dulciuri lamaie rom ciorba radauteana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2388 viz    0 com
883 viz    0 com
1103 viz    0 com
1075 viz    0 com
1185 viz    0 com
1137 viz    0 com
1284 viz    0 com
1109 viz    0 com
1081 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1550 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022984 (s)