News Flash:

Sirop de menta

22 Iunie 2012
2039 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

menta
zeama de lamaie
apa
zahar


Mod de preparare:

Am umplut o oala cu menta bine spalata, am acoperit totul cu apa si am fiert plantele cca 15 min, obtinand un ceai extrem de concentrat, parfumat si inchis la culoare (totusi, n-am folosit toate plantele...si o sa vedeti de ce). Am strecurat plantele, am adaugat zeama de la 1 lamaie mica si zaharul. Am fiert siropul pana a capatat consistenta dorita, apoi am stins focul si am lasat sa se racoreasca pana a ajuns la temperatura camerei. Apoi am introdus in sirop restul de menta spalata bine si zvantata, am amestecat si am lasat la macerat 24 de ore, timp in care plantele si-au lasat toata aroma. Am strecurat si am pus in sticle spalate si uscate.
Se pastreaza la loc intunecat si racoros. Se poate utiliza ca atare, cu apa minerala sau plata, cu gheata si lamaie, ca topping pt inghetata, sirop pt prajituri cu ciocolata etc.
Sirop de menta recomandat de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oala sirop
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3847 viz    0 com
1587 viz    0 com
1706 viz    0 com
1737 viz    0 com
1567 viz    0 com
2025 viz    0 com
1969 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1504 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012630 (s)