News Flash:

Simplu de facut - prajitura cu pere si lamaie

27 Noiembrie 2014
5021 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g faina
3-4 pere bine coapte
coaja de la o lamaie
250 g unt la temperatura camerei
250 g zahar
¼ lingurita extract de vanilie
4 oua (la temperatura camerei)
1 plic praf de copt
1 lingurita de unt pentru uns tava
un praf de sare

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si unge o tava de aproximativ 24 cm cu unt. Curata perele de coaja si de samburi, apoi taie-le felii. Intr-un bol incapator amesteca faina cu sarea si praful de copt. Intr-un bol de mixer adauga untul si zaharul si amesteca-le bine pana obtii o compozitie spumoasa. Peste unt, adauga ouale pe rand, amestecand foarte bine. Incorporeaza apoi vanilia si coaja de lamaie.

Adauga apoi amestecul de faina in compozitia de mai sus si amesteca pana se incorporeaza. Toarna jumatate din compozitie in tava si niveleaza bine. Adauga deasupra perele taiate felii si completeaza cu restul aluatului.

Coace prajitura timp de 60 minute. Pentru a vedea daca este coapta, introdu o scobitoare in aceasta. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca prajitura este coapta. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca inseama ca aceasta mai trebuie coapta. Mai las-o la cuptor timp de 5 minute apoi repeta testul scobitoarei.
Dupa ce s-a racit complet presara deasupra prajiturii zahar pudra. O poti servi ca atare sau alaturi de o cupa de inghetata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri prajitura frantuzeasca prajituri pere retete culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1708 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027313 (s)