News Flash:

Sfaturi pentru vopsirea oualor de Paste

16 Aprilie 2014
3898 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

10 oua albe
sare grunjoasa (cate 1 lingura de sare pentru fiecare culoare)
otet de mere (cate 2 linguri otet pentru fiecare culoare)

Pentru maro:
frunze de urzica proaspete
1 plic ceai negru
1 plic ceai de menta

Pentru galben:
3 linguri turmeric

Pentru albastru:
1/2 varza rosie

Pentru roscat:
1 sfecta rosie
cateva frunze varza rosie
1 lingura turmeric
1 lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru finisare:
putin ulei de masline pentru luciu

Mod de preparare:

Se cerceteaza ouale sa fie proaspete si sa nu fie crapate. Se spala ouale cu detergent de vase, se sterg cu prosopul de hartie , dupa care se sterg cu putin otet.
Se pregatesc recipientele pentru colorare: pentru vasul cu colorant maro se pun urzicile, plicurile de ceai, sare, otet, ouale si se acopera cu apa. Se lasa la fiert la foc foarte mic cca 1 ora.
Pentru albastru, se taie frunzele de varza in bucati mai mici, se aseaza in vas, se adauga sare si otet, se pun ouale cu grija intre foi si se acopera cu apa. Se lasa la fiert la foc foarte mic cca 1 ora.
Pentru roscat, se taie cateva frunze de varza rosie, sfecla rosie in bucati si se adauga si turmericul. Se adauga sare, otet si bicarbonat (pentru o mai mare fixare a culorilor), se introduc si ouale si se acopera cu apa. Se lasa la fiert la foc foarte mic cca 1 ora (eu am vrut initial sa obtin o culoare rozalie, dar pentru ca n-a prins bine–sfecla simpla nu coloreaza mai deloc, am adaugat turmericul mai tarziu; voi, cel mai bine il adaugati de la inceput si va scutiti de o bataie de cap).
Pentru galben, se pune apa intr-un vas, se adauga sare si otet, se amesteca putin sa se uniformizeze culoarea si se introduc ouale. Se lasa la fiert la foc foarte mic cca 1 ora.
Dupa scurgerea timpului, se iau vasele de pe foc si se lasa sa se raceasca bine de tot, fara a scoate ouale. Cel mai bine ar fi sa le lasati asa inca cca 2 ore.
Se scot ouale cu grija si se aseaza pe servetele absorbante, sa se scurga apa. Atentie: ouala nu trebuie sa se atinga, sa nu se amestece culorile!
Dupa uscarea completa, se umezesc mainile cu putin ulei de masline si se sterg ouale in palma, pentru luciu.

Observatii:
1. pentru scurtarea timpului de preparare, cel mai bine este sa fierbeti toate vasele cu culori in acelasi timp
2. nu verificati ouale nici in timpul fierberii, nici in timpul cat stau la racorit, pentru a nu le zgaria si pentru a permite vopselii sa le acopere uniform.

Sfaturi pentru vopsirea oualor de Paste, oferite de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua vopsite oua paste sfaturi oua inrosirea oua colorare oua
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2617 viz    0 com
1909 viz    0 com
1597 viz    0 com
2240 viz    0 com
1783 viz    0 com
4821 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1617 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018905 (s)