News Flash:

Sfaturi pentru oua rosii sanatoase

30 Aprilie 2013
3335 Vizualizari | 0 Comentarii
Mai este o saptamana pana la Paste, iar ouale se vand mai bine ca niciodata. Oul este un aliment extraordinar de benefic, dar se poate transforma foarte repede intr-unul foarte periculos pentru sanatate. Asadar, trebuie sa ai mare grija de unde cumperi ouale, cum le vopsesti, cat timp si cum le depozitezi si cum le consumi. Inspectorii sanitar-veterinari, au intensificat controalele in piete, dar nu te poti baza doar pe acest lucru.
Respecta regulile de mai jos si, cu siguranta, nu vei avea nicio problema!

Achizitionare
Nu cumpara oua sau vopsea de oua de la marginea strazii. Vopseaua de oua (chiar si cea din supermarket-uri) contine chimicale din categoria “foarte periculoase pentru organismul uman”
Cumpara oua de calitatea 0 sau 1
Nu cumpara oua care au coaja murdara, crapata sau sparta
Nu cumpara oua care sunt depozitate in aceleasi locuri cu alte produse precum carne, lapte, lactate
Nu cumpara oua care sunt depozitate la temperaturi mai mari de 14°C
Nu cumpara oua care sunt depozitate in spatii insalubre
Verifica atent termenul de valabilitate si codul aplicat pe ou

Preparare – Vopsire
Vopseste ouale in mod natural, cu foi de ceapa rosie, sfecla rosie, frunze de varza rosie, zmeura, coaja de lamaie sau portocala, turmeric, morcovi, frunze de spanac, patrunjel
Inainte de a fierbe oul pentru vopsire, tine-l la rece
Spala-te pe maini inainte de a pune mana pe oua
Cand le fierbi, asigura-te ca apa are 85-90 °C.
Dupa ce ai terminat, spala ouale cu apa rece si lasa-le la uscat, la temperatura camerei, maxim 2 ore
Apoi, spala-te pe maini, spala ustensilele si masa

Depozitare
Nu spala ouale inainte de a le pune in frigider
Pune-le in frigider, imediat ce ajungi acasa
Nu le pastra mai mult de 3 saptamani
Nu tine oua crude la temperaturi mai mari de 14°C, mai mult de 2 ore
Dupa ce ciocnesti, mananca sau arunca ouale a caror coaja s-a spart sau pastreaza-le in frigider maxim 2-4 ore

Consum
Consuma oua care au fost fierte in urma cu maxim 7 zile
Consuma maxim 3 oua in toata perioada sarbatorilor pascale. Daca doresti sa consumi mai multe, renunta la galbenus. Tine cont si de preparatele care contin oua (cozonac, pasca, etc.)
Nu consuma oua care, la spargere, au albusul tulbure sau amestecat cu galbenusul

sursa: fitness-nutritie
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

achizitionare preparare vopsire depozitare consum
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1826 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025244 (s)