News Flash:

Sfaturi pentru o salata satioasa

3 Iunie 2013
1624 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca te-ai saturat de combinatia simpla de legume si verdeturi, avem pentru tine formula unei salate care sa satisfaca toate poftele si sa iti tina loc de o masa satioasa. Iti aratam 3 combinatii ideale care pornesc de la aceeasi formula de baza.

Secretul de care trebuie sa tii cont este cel al combinatiei care sa iti ofere cate putin din toate: fibre, grasimi bune, vitamine fara sa renunti la gust. Formula speciala despre care vorbim este: verdeturi+nuci+branzeturi+ceva dulceag+ceva acidulat.

Verdeturile pot fi o combinatie de salata de verde, salata iceberg, baby spanac, rucola, valeriana, nasturel si alte frunze verzi pe care le-ai pune in mod obisnuit intr-o salata. Pentru aceasta baza iti oferim 3 combinatii gustoase de ingrediente care sa rezulte intr-o salata ideala.

Nuci pecan + Gouda + curmale + otet balsamic
Prajeste si toaca nucile pecan. Scoate samburii de la curmale si toaca-le marunt. Rade branza Gouda. Pregateste o vinegreta din 2 linguri salote tocate, 2 linguri otet balsamic, o jumatate de lingurita de mustar Dijon, 6 linguri de ulei de masline. Amesteca totul cu verdeturile si rezultatul te va uimi prin gust.

Fistic + branza Pecorino + fenicul + otet de vin alb
Peste verdeturi adauga neaparat si busuioc proaspat tocat, un bulb de fenicul curatat si feliat subtire si fistic crud tocat marunt. Vinegreta o pregatesti dintr-o lingura de salote tocate, 2 lingurite miere, 2 lingurite otet de vin alb, 4 linguri ulei de masline, sare si piper. Aceasta se toarna peste verdeturile pregatite si se presara deasupra branza Pecorino rasa.

Arahide + branza de capra + mango + suc de lime
Verdeturile proaspete se amesteca cu frunze de coriandru proaspat, cubulete de mango, ceapa rosie feliata si arahide prajite. Dressingul il pregatesti dintr-o 1 lingura coaja de lime, 2 linguri suc de lime, 2 lingurite sos de soia, 1 lingurita sirop de artar, 2 linguri ulei vegetal, sare si piper cayenne. Salata se serveste cu bucatele de branza de capra.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1229 viz    0 com
1143 viz    0 com
3420 viz    0 com
1693 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1451 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013233 (s)