News Flash:

Sfaturi pentru gatit supa frantuzeasca

7 Martie 2014
1275 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g bacon afumat
1.5 kg ceapa (combinata - rosie, alba, dulce etc.)
2 kg supa de vita
2 linguri de cimbru proaspat tocat
125 ml vermut alb dulce (sau vin alb dulce)
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper macinat
8 felii de paine
branza Gruyere

Mod de preparare:

Taie baconul cubulete si pune-l la prajit intr-o tigaie. Lasa-l pana devine crocant, apoi scoate-l pe un servetel de hartie. Foloseste grasimea pe care baconul si-a lasat-o in tigaie pentru a cali ceapa, care trebuie taiata felii. Ceapa trebuie calita la foc mic, pana cand isi reduce volumul si devine caramelizata, maronie (40 de minute).

Amesteca din cand in cand si adauga si cimbrul, sarea si piperul. Cand ceapa a devenit suficient de caramelizata, adauga vermutul sau vinul alb dulce si apoi treptat supa de vita. Mai intai, adauga un polonic si amesteca bine ceapa, apoi adauga si restul de supa si lasa sa fiarba totul, la foc mic, cu capac deasupra, pana cand ceapa incepe sa se topeasca sau dezintegreze, iar supa scade.

Intre timp, pregateste painea prajita. Taie felii de paine si baga-le la cuptor, pune-le pe gratar sau prajeste-le in tigaie cu unt, dupa preferinta.

Dupa ce supa a scazut si painea s-a prajit, incepe sa pregatesti bolurile pentru servire, care trebuie sa fie termorezistente. Adauga pe fundul bolului putin vermut, asaza o felie de paine prajita peste si presara cateva bucatele de bacon, apoi, umple-l cu supa.

La sfarsit, rade putina branza Gruyere pe deasupra. Poti inlocui cu orice tip de branza doresti. Baga bolul la cuptor, astfel incat branza sa se topeasca si sa se gratineze.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete supa supa frantuzeasca martha stewart
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1443 viz    0 com
1366 viz    0 com
1640 viz    0 com
1883 viz    0 com
5527 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1590 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014727 (s)