News Flash:

Sfaturi pentru gatit oua

12 Februarie 2014
3313 Vizualizari | 0 Comentarii
Gatesti oua mereu, dar asta nu inseamna ca le faci cum trebuie. Urmeaza cei cinci pasi pe care ti-i propunem mai jos si vei obtine galbenusul de consistenta ideala.

Oua la minut
Pune ouale intr-o oala mica si adauga suficienta apa rece pentru a le acoperi. Adu-le la punctul de fierbere la foc mediu. Ia oala de pe foc cand apa da in clocot. Pune un capac si lasa totul sa se odihneasca 1, 2 minute. Transfera ouale intr-un bol cu apa rece pentru a opri gatitul (le vei face si mai usor de decojit cand vor fi suficient de reci pentru a le putea lua in mana). Albusul va fi bine patruns, iar galbenusul moale si usor lichid.

Oua ochiuri
Incalzeste 1 lingura de ulei de canola intr-o tigaie nonaderenta la foc mediu. Sparge oual in doua si pune usor continutul in tigaie. Gateste la foc mediu cam 1 minut. Acopera tigaia si mai asteapta 5 minute, pana cand albusul se coace complet.

Oua taranesti:
Pasul 1: Umple o cratita adanca cu vreo 8 cm de apa. Adauga 1 lingura de otet alb (care va ajuta la coagularea albusului). Adu pana la punctul de usoara fierbere. Sparge oul in doua si strecoara continutul in apa.
Pasul 2: Asteapta 5 - 7 minute, ajustand focul pentru a mentine o bolboroseala usoara a apei, pana cand albusul se face, iar galbenusul este inca moale.  Mai lasa un pic, daca vrei galbenusul tare.
Pasul 3: Scoate ouale cu o paleta gaurita si pune-le pe un servet de hartie.

sursa: suntfericita
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfaturi oua culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022501 (s)