News Flash:

Sfaturi pentru gatit friptura de Craciun

22 Decembrie 2014
3516 Vizualizari | 1 Comentarii
Daca vrei sa pui pe masa de Craciun o friptura delicioasa de curcan, atunci trebuie sa stii urmatoarele lucruri:

1. La cuptor: Respecta gramajul. Un curcan de 5 kg nu se va gati intr-un cuptor a carui capacitate nu depaseste 3 kg.
2. Timp de gatire: Pentru fiecare kg de carne de curcan este necesara o ora. Asadar, daca ai curcan de 3 kg, atunci timpul de gatire va fi de 3 ore, la 180 de grade Celsius.
3. Umiditate: Amesteca unt, sare si plante aromatice (cimbru, rozmarin etc.) si pune-le sub pielea curcanului. Astfel, carne nu se va usca.
4. In ultimele 20 de minute, da cuptorul la 200 de grade Celsius, pentru ca friptura sa se rumeneasca.
5. Dupa ce scoti friptura din cuptor, rastoarn-o pe un gratar si las-o putin la racit. Astfel, sucul scurs in extrmitati va patrunde din nou in carne.
6. Dupa 20 de minute de racit, pune curcanul inapoi in cuptor, de data aceasta numai pentru 5 minutr. Asa, pielea va deveni crocant.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

friptura craciun sfaturi culinare friptura curcan retete craciun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1798 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027354 (s)