News Flash:

Sfaturi pentru gatit fara gluten

7 Octombrie 2013
1118 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru cei care evita glutenul, fie pentru ca sufera de boala celiaca, fie din ratiuni care tin de o dieta sanataoasa, gasirea preparatelor care sa satisfaca pe deplin gustul nu e treaba usoara. Daca te numeri printre ei, nu inseamna ca trebuie sa renunti pe viata la sandvisuri sau tortul de ziua ta.

E greu sa gatesti aluaturi, biscuiti sau prajituri in care faina sa lipseasca. Glutenul din aceasta este cel care da elasticitate si textura preparatelor. Totusi, exista retete pentru toate aceste bunatati care sa satisfaca gustul. Acestea contin un mix de faina din diverse cereale admise in dieta fara gluten, dar si ingrediente care confera textura, cum este tapioca.

Chiar daca prepararea bunatatilor fara gluten pare o provocare, lista noastra de ingrediente si cateva trucuri te vor ajuta sa nu mai simti lipsa lui.

Incearcao reteta de paine fara gluten.

Ingrediente esentiale pentru aluaturi fara gluten:

- Faina de migdale – e dulce si densa, bogata in proteine.
- Faina de amaranth – este perfecta in aluaturi de paste, dar si in combinatie cu alte tipuri de faina pentru a obtine textura perfecta la prajituri. E bogata in proteine si amidon.
- Faina de hrisca
- Faina de orez brun
- Faina de naut – are un gust dulce, e bogata in proteine si are abilitatea de absorbi rapid lichide si de a da fermitate. Este ideala in retete de paine.
- Faina de porumb si malai
- Amidon de porumb
- Seminte de in macinate – sunt bogate in fibre si antioxidanti si pot fi folosite in retete in loc de oua pentru a conferi o structura solida preparatelor.
- Gelatina – pentru a creste elasiticitatea preparatelor
- Faina de cartof
- Faina de quinoa
- Faina de mei
- Faina de soia
- Tapioca – pentru a da elasticitate preparatelor.
- Faina de sorg – este ideala in multe retete pentru ca nu are o aroma pregnanta.

Prepara niste briose fara gluten.

Trucuri pentru a gati aluaturi, biscuiti, pizza si paine fara gluten

Pentru a scapa de aluaturile tari, bate sau mixeaza mai mult aluaturile pentru a le aera. Acest lucru este necesar pentru ca din ingredientele pe care le folosesti lipseste glutenul.

Pentru a nu ti se lipi aluatul de maini, unge-ti mainile cu ulei.

Preparatele fara gluten sunt, de obicei, umede. Pentru a obtine cruste crocante la pizza sau paine e nevoie de cateva trucuri. Pentru pizza ai putea sa iti cumperi o tava speciala cu orificii la baza sau o piatra speciala pentru copt pizza. Painea poate fi scoasa din tavi cu putin inainte de timpul total de gatire si lasata cateva minute la copt direct pe gratarul din cuptor. Testeaza niste chifle fara gluten.

Mizeaza pe amestecuri de mai multe tipuri de faina fara gluten pentru a da mai multa savoare preparatelor.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1869 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030505 (s)