News Flash:

Sfaturi pentru gatit cu portocale

10 Decembrie 2013
2056 Vizualizari | 0 Comentarii
Dintre toate citricele portocala e cea mai consumata si apreciata in sezonul rece. Pe langa sucul, dulceata sau prajiturile cu portocale, te provocam sa o incerci si in altaturari surprinzator de gustoase.

Generozitatea aromelor pe care le gasesti intr-o portocala, de la dulce la amarui, ii permit alaturarea unor ingrediente la care nici nu te gandeai. Nu te limita sa o mananci numai in dulceturi, deserturi sau pe platouri cu branzeturi. Invata sa ii scoti in evidenta aromele.

Portocala si carne de porc/bacon/sunca
Nu pare cea mai obisnuita alegere, dar gandeste-te la o crusta dulce pentru o friptura perfecta si aromata. Ti-am dat idei? Uite si reteta potrivita.

Portocala si sfecla rosie
Daca vrei sa mergi pe o combinatie si mai indrazneata, mergi pe mana lui Heston Blumenthal, care serveste la The Fat Duck un jeleu cu gust de sfecla si portocale.

Portocala si sofran

Gasesti aceasta combinatie in multe feluri de mancare cu peste de pe malul Mediteranei sau in taginele marocane. Aromele de portocala si sofran se pot folosi impreuna si in aluatul de prajituri sau biscuiti. Noi iti propunem insa o reteta de pilaf cu arome indiene.

Portocale si creson

Este combinatia perfecta in salate. Noi iti dam reteta de salata racoroasa cu portocale si masline, in care sa adaugi la final cateva frunze de creson pentru un gust deosebit.

Portocale si morcov
Este combinatia pe care o vei gasi intr-o supa traditionala scotiana. O poti savura fierbinte la pranz sau rece ca aperitiv, impreuna cu o lingura de smantana proaspata si o mana de seminte prajite de dovleac.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1682 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029214 (s)