News Flash:

Sfaturi pentru gatit cu otet balsamic

6 Martie 2014
1469 Vizualizari | 0 Comentarii
Dulce, siropos si usor acid, otetul balsamic este un adevarat deliciu. Un strop este suficient cat sa schimbe complet aroma unor alimente si sa le transforme intr-o gustare gourmet.

Otetul balsamic este mandria Modenei, orasul din regiunea Emilia-Romagna din Italia de unde este originar. Este facut din boabe de struguri albi Trebbiano di Castelvetro, care sunt presate, iar mustul rezultat este fiert pana ramane doar o jumatate sau o treime din volumul initial. Apoi, lichidul este turnat in butoaie spalate cu otet fiert si este lasat acolo un an de zile. La sfarsitul anului, acest lichid deja siropos este mutat in butoaie de lemn. Iar apoi, an de an, procesul de repeta si este mutat in alte butoaie de lemn. Procesul poate sa dureze intre 12 si 35 de ani.

Tocmai de aceea, otetul balsamic de Modena este un adevarat nectar, care merge consumat atat in combinatie cu alimente sarate, cat si cu fructe sau deserturi.

Daca vrei sa-ti rasfeti papilele gustative, iti recomandam cateva combinatii savuroase:

- Capsuni
- Ananas
- Parmezan
- Panna cotta
- Inghetata
- Carne la gratar
- Scoici
- Legume crude sau la gratar
- Salate

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

otet balsamic retete otet otet modena
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1186 viz    0 com
910 viz    0 com
1096 viz    0 com
1585 viz    0 com
951 viz    0 com
1762 viz    0 com
822 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1717 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027989 (s)