News Flash:

Sfaturi pentru folosirea foliei de aluminiu

27 Octombrie 2014
1536 Vizualizari | 0 Comentarii
Stii deja ca poti pune cartofi la copt in folie de aluminiu, ca o poti folosi pentru a acoperi tava cu o friptura cand o pui in cuptor sau ca e cel mai la indemana ambalaj pentru sandvisurile de pus la pachet. Pe langa toate acestea mai avem 5 idei ingenioase in care folia de aluminiu isi face loc la gatit.

1. Pentru legume sau peste la gratar
Nu trebuie sa iti mai strici oalele, nu mai trebuie sa pierzi timpul intorcand fiecare felie de leguma in parte si nici pestele nu se va mai lipi pe gratarul incins, daca folosesti folia de aluminiu. Pune legumele sau pestele pe o folie de aluminiu sau impacheteaza-le cu totul in ea impreuna cu condimentele favorite si vei avea o masa gustoasa, pe langa restul carnurilor pe care le pui pe foc.

2. In loc de tava de tarta 
Nu e nevoie sa cumperi cercuri speciale de patiserie pentru a face tarte frumoase. Inlocuieste inelul din metal cu unul facut din folie de aluminiu. Impatureste folie de aluminiu cat sa formezi o panglica de 1-2 cm (sau cat de inalta iti doresti tarta). Formeaza din ea un cerc in dimensiunea dorita si apoi aseaza in acest cerc aluatul de tarta.

3. Transforma folia intr-o palnie
Nu toata lumea are asa ceva la idemana in bucatarie si uneori e de mare ajutor. Formeaza din doua straturi de folie o palnie cu gura larga cu ajutorul careia sa poti portiona aluat de briose in tava (fara sa mai folosesti lingura), sa poti umple un pui cu diverse ingrediente, sa poti turna lichide sau zahar si faina din punga in borcanele lor fara sa mai faci mizerie pe masa.

4. Pentru a modela aluaturi in forma dorita
Daca iti doresti, de exemplu, sa servesti salata intr-un bol mai putin obisnuit, poti modela dintr-o tortilla, dintr-un aluat de foietaj sau unul de placinta un vas special. Modeleaza mai intai dintr-o folie de aluminiu forma vasului. Aseaza folia cu gura in jos pe o tava si imbraca-o prin exterior cu aluatul dorit. Pune la cuptor sa se coaca, lasa apoi sa se raceasca si vei putea folosi bolul comestibil pentru orice umpluturi iti doresti.

5. Pentru tarte perfecte
Uneori e nevoie sa tii o tarta mai mult in cuptor pentru a inchega crema, dar asta s-ar putea sa rezulte in margini de crusta arse. Pentru a impiedica acest lucru imbraca marginile tartei in folie de aluminiu daca dau semne ca se rumenesc prea repede.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

folie aluminiu retete culinar ghid culinar tava tarta retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1567 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020101 (s)