News Flash:

Sfaturi pentru facut piata!

17 Septembrie 2014
1239 Vizualizari | 1 Comentarii
Daca vrei sa te bucuri de cele mai bune fructe si legume, este foarte important sa stii sa le cumperi. Iata cateva criterii care te ajuta sa le alegi pe cele mai proaspete si mai bune ca gust.

1. Coaja: neteda si ferma
Textura si calitatea cojilor de fructe si legume este extrem de importanta. Aici este cea mai mare concentratie de nutrienti.

2. Greutatea: cu cat sunt mai grele, cu atat sunt mai gustoase
Aceasta “regula” este valabila atat in cazul fructelor, cat si in cel al legumelor. Greutatea este semn ca sunt suculente si ca sunt foarte aromate.

3. Forma si marimea: nu respinge “ciudateniile”
Chiar daca fructele si legumele de la piata nu arata perfect, ca in manuale, asta nu inseamna ca nu sunt bune. Din contra. Inseamna ca sunt naturale, ca au fost lasate sa creasca in voie si, cel mai probabil, vor fi foarte bune la gust.

Gateste Salata usoara cu ceapa si rosii

4. Radacinoasele: sa nu fie moi
In cazul cepei, morcovilor, cartofilor, sfeclei si al altor legume din clasa radacinoaselor, cu cat sunt mai tari, cu atat sunt mai bogate in nutrienti, mai proaspete si mai suculente.

5. Culoarea: cu cat este mai aprinsa, cu atat este mai bine
Caretenoidele sunt antioxidanti prezenti in fructe si legume, care le confera acestora culoare. Asadar, cu cat acestea sunt mai puternice, cu atat vor avea un gust mai bun si vor fi mai pline de nutrienti.

6. Au frunzele laolalta
Legumele care vin in multe straturi, precum andive, anghinare, telina, varza, varza de Bruxelles, fenicul sau ceapa, trebuie sa fie cat mai compacte. Este valabil si pentru broccoli, conopida, sparanghel.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfaturi culinare retete culinar legume vitamine fructe
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1800 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027300 (s)