News Flash:

Sfaturi pentru facut hummus

22 Iulie 2014
971 Vizualizari | 0 Comentarii
Humusul, cel mai popular fel de mancare din bucataria orientala, pare foarte simplu de preparat, insa in realitate, ascunde cateva secrete interesante, care-l ajuta sa aiba gustul desavarsit dupa care ravnesc atatia gurmanzi. Iata cateva trucuri sau sfaturi utile care te ajuta sa transformi reteta ta de humus intr-un preparat sanatos si gustos, de care sa te poti bucura la orice masa a zilei!

1. Foloseste naut uscat
Desi este mai usor si la indemana sa prepari humusul din naut la conserva, se pare ca este mai savuros daca folosesti cereale uscate si fierte, chiar daca asta inseamna sa petreci ceva mai mult pregatindu-l. Nautul trebuie spalat, lasat in apa, sa se inmoaie, peste noapte, si apoi fiert.

2. Paseaza nautul cat este fierbinte
Daca vrei ca pasta de humus sa-ti iasa fina si gustoasa, paseaza nautul cat este fierbinte. Cu cat sta mai mult sa se raceasca, cu atat boabele tind sa se intareasca si sa fie mai greu de pasat, riscand ca pasta sa iasa cu cocoloase.

Cu ce se serveste hummusul?

3. Asezoneaza humusul cand s-a racit
Nu face greseala pe care o fac multi, de a condimenta sau asezona humusul atunci cand este fierbinte sau cald, intrucat gustul poate fi inselator. Humusul se condimenteaza cu sare, usturoi si alte mirodenii abia cand este rece sau caldut.

4. Foloseste condimente proaspete
Usturoiul si lamaia sunt doua dintre ingredientele de baza din humus, insa multa lume prefera sa le inlocuiasca cu variante ceva mai practice: praf de usturoi sau sare de lamaie. Nu face greseala de a strica gustul acestui preparat oriental cu mirodenii artificiale. Foloseste intotdeauna usturoi proaspat zdrobit si zeama de lamaie in condimentarea humusului!

Prepara Reteta de chiftele cu hummus.

5. Adauga apa si ulei de masline
Apa ajuta humusul sa fie mai cremos, iar uleiul ii ofera o finete aparte. Insa ceea ce nu stii este ca aceste doua ingrediente banale ajuta si la sfaramitarea mai rapida a cocoloaselor sau la omogenizarea pastei, atunci cand nu ai robot de bucatarie sau mixer pentru a zdrobi nautul.

6. Lasa humusul sa se "odihneasca" peste noapte
Nu consuma humusul imediat dupa ce l-ai preparat. Daca vrei sa te bucuri de un gust autentic si de o aroma cu adevarat savuroasa, lasa humusul gata preparat la frigider cel putin cateva ore, pentru ca aromele sa se intrepatrunda intre ele.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

hummus retete naut sfaturi culinare retete libaneze retete rapide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018255 (s)