News Flash:

Sfaturi pentru facut friptura la tigaie

31 Ianuarie 2014
1676 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Pe timp de iarna, este mai greu sa faci o friptura suculenta, cum sunt cele abia scoase de pe gratar. Asta nu inseamna ca nu poti obtine un gust delicios si in casa. Trebuie doar sa respecti cateva reguli.

1. Trebuie sarata bine
Toti chefii incep cu acest pas: condimenteaza bine carnea inainte sa o prepare. Sarea este cea mai buna alegere. Ca si guacamole sau piureul de cartofi, ai nevoie de ceva mai multa sare pana sa se simta gustul.

2. Tigaia din fonta este cea mai buna alegere
Aceasta retine caldura si te ajuta sa obtii o friptura la fel de gustoasa ca cea de la cuptor. Grant Achatz, un chef faimos din Statele Unite (restaurantul Alinea, top 50 restaurante ale lumii), a dezvaluit pentru Business Insider ca el pune tigaia de fonta la incalzit pe aragaz timp de o ora, iar abia apoi pune friptura la facut.

3. Ce sa NU faci
Marc Forgione, de la restaurantul American Cut din New York, a explicat pentru Business Insider ca friptura nu trebuie invartita de o suta de ori in tigaie, ci trebuie atinsa doar de 3 ori: atunci cand o pui in tigaie, atunci cand o intorci de pe o parte pe alta si atunci cand o scoti.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfaturi fripturi friptura tigaie sfaturi culinare retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1687 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023079 (s)