News Flash:

Sfaturi pentru facut dulceata

17 Iulie 2013
1616 Vizualizari | 0 Comentarii
O multime de trucuri le-am invatat admirand munca febrila din bucataria de acasa, pe altele le-am descoperit incercand sau de la bucatari mai mari. Cert e ca am facut o pasiune din a umple borcane cu fructe invelite in sos dulce.

Zaharul are un efect de “intarire”. Asa ca fructele tari, de exemplu gutuile, trebuie fierte sau oparite inainte sa fie adaugat zaharul peste ele. In schimb, fructele moi, cele cu coaja subtire (capsune, zmeura, visine) trebuie lasate in zahar inainte sa fie puse la fiert pentru a-si pastra forma.

Zaharul trebuie sa fie complet dizolvat inainte ca amestecul sa atinga punctul de fierbere. Altfel, vei avea o zeama lunga si zaharisita in loc de o dulceata densa.

Nu incerca sa gatesti o cantitate mare de dulceata. Ii va lua mult timp sa fiarba si sa se intareasca. Cu cat fructele sunt fierte mai putin, cu atat rezultatul final va avea un gust mai proaspat si mai bun. In timpul fierberii se adauga zeama de lamaie pentru a preveni zaharisirea dulcetii.

Cum testezi daca dulceata e gata? Fie picuri siropul de dulceata intr-un pahar cu apa rece si vezi daca picaturile raman inchegate, fie pui 1-2 picaturi de dulceata pe o farfurie rece (de la congelator) si o pui la frigider imediat. Dupa cateva minute testeaza cu degetul picatura. Daca are o pelicula tare la suprafata, atunci dulceata e gata.

Dulceata nu se toarna in borcane inainte sa o racestei. Altfel fructele se vor ridica la supafata.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1901 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030408 (s)