News Flash:

Sfaturi pentru facut drob de Paste

9 Aprilie 2014
4137 Vizualizari | 0 Comentarii
Drobul este un preparat nelipsit de pe masa de Paste. Numeroasele variante ale drobului raspund preferintelor fiecaruia si il fac cu atat mai popular. Afla cum sa faci cel mai bun drob de Paste.

Gateste drob de pui.

1. Alege tipul de reteta
Chiar daca este Pastele, nimeni nu te poate obliga sa pregatesti un drob de miel daca tie nu-ti place acest tip de carne. Exista numeroase tipuri de drob: drob de legume, de pui, de porc, de vita. Drobul cu legume este facut de obicei din ciuperci, cartofi, vinete. In functie de reteta aleasa, vei putea folosi cele mai proaspete si mai bune ingrediente. Iata in continuare cateva posibilitati:

2. Ficatul pentru drob
Daca faci drob din ficat, il poti fierbe sau praji. La inceput, este important sa speli foarte bine ficatul. Il poti praji intr-o tigaie cu putin ulei, pana se rumeneste. Combina ficatul cu ceapa pentru a-i da un plus de savoare.
Daca faci drob din ficat si carne, gateste intai carnea si apoi adauga ficatul, deoarece au timpi de fierbere diferiti.

3. Drob pufos si moale
Pentru a obtine un drob moale si gustos, poti folosi paine muiata in lapte si putina smantana. O alta varianta este cea cu sos de soia.

4. Verdeata
Drobul este un preparat specific pentru sezonul de primavara, astfel incat verdeata este binevenita. Poti folosi patrunjel, ceapa verde, usturoi verde si marar. Adauga verdeata in compozitie numai atunci cand pui impreuna toate ingredientele pentru a obtine pasta din care va iesi drobul.

5. Drobul din organe de miel
Cand faci drob de miel, poti folosi diverse organe interne, ca de exemplu inima, splina, rinichii sau ficatul. Acestea se dau prin masina de tocat si se amesteca cu alte ingrediente astfel incat sa obtii o compozitie neteda. Daca aceasta este zgrumturoasa sau sfaramicioasa, se poate adauga un ou sau niste smantana.

Incearca o reteta italiana de drob.

6. Aspect exterior
Pentru ca drobul sa aiba un aspect apetisant, se unge suprafata acestuia cu galbenus de ou inainte ca de a-l pune in cuptor. In acest fel, drobul capata o crusta atractiva.

7. Cum servesti drobul
Lasa drobul sa se raceasca bine inainte de a-l scoate din tava. In acest fel, nu risti sa se sfarame. Taie-l felii si serveste-l pe un platou. Il poti garnisi cu verdeata spalata si uscata in prealabil.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete drob drob miel retete paste drob paste
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1610 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022288 (s)