News Flash:

Sfaturi pentru facut cafeaua perfecta

17 Noiembrie 2013
4139 Vizualizari | 0 Comentarii
Prospetimea este cheia de baza a unei cafele perfecte, dar exista şi mici trucuri pe care poţi sa le aplici ca sa obţii rezultate spectaculoase.

Tu stii de ce nu-ti iese cafeaua ca la carte?

Ideal este sa macini cafeaua chiar inainte sa o prepari. Daca totusi nu reusesti sa faci asta zilnic, tine cont de regula celor doua saptamani: cafeaua are cel mai intens gust in primele doua saptamani de la prajire, potrivit foodstory.ro.

Daca o cumperi gata macinata, cumpara cat sa-ti ajunga doar pentru acest interval de timp. Mare atentie la depozitare Cafeaua, la fel ca si uleiul de masline, se poate degrada la soare. Ca sa o mentii proaspata, depoziteaz-o la intuneric sau in recipiente inchise la culoare, departe de caldura si de umiditate.

Foloseste cantitatile corecte. Pentru cea mai buna cafea, cantitatea trebuie sa fie urmatoarea: 2 linguri de cafea la 170 ml apa. Bineinteles, daca vrei sa fie mai tare, poti sa mai adaugi cafea.

Incearca o cafea cu ciocolata si condimente.

Adauga putina scortisoara. Indiferent de tipul de cafea pe care il preferi, adauga un varf de cutit de scortisoara. Aceasta accentueaza aroma cafelei si iti rasfata simturile.

Adauga vanilie. Chiar daca nu ai cea mai scumpa cafea, putina vanilie ii poate da aroma unei cafele premium. Ai nevoie doar de 1-2 picaturi de extract de vanilie si te poti bucura de magie.

sursa: realitatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cafea tare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1667 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023162 (s)