News Flash:

Sfaturi pentru dezghetat carne

12 August 2014
1608 Vizualizari | 0 Comentarii
Cand ai cumparat mai multa carne si esti constient ca nu o poti consuma toata odata, cea mai sigura metoda este sa o congelezi. Dar ce te faci cand trebuie sa o dezgheti rapid? Exista cateva solutii la indemana!

1. Metoda "scufundarea in apa rece"
O alta varianta sigura pentru a dezgheta intr-un mod sanatos carnea de la congelator este sa o pui intr-o punga din plastic inchisa bine, pe care sa o asezi apoi intr-un vas cu apa la temperatura camerei. Atentie, nu folosi apa calda! Si schimba apa la fiecare 30 de minute, pana cand carnea este complet dezghetata. Bucatile mai mici de carne se decongeleaza intr-o ora, cele mai mari, in doua-trei ore. Nu lasa carnea in apa mai mult de patru ore.

2. Metoda "oala cu apa calda"
Sa presupunem ca ai o bucata de carne pe care vrei sa o gatesti, dar ai uitat sa o scoti din timp din congelator si sa o lasi in frigider. Iata ce trebuie sa faci: ia doua oale de inox si intoarce una cu gura in jos pe masa, iar deasupra, pe fundul ei mai exact, pune pachetul cu carnea congelata. Umple cea de-a doua oala cu apa calda si pune-o peste pachetul de carne. In 5, maximum 10 minute, carnea este numai buna de preparat.

3. Metoda "dezghet la microunde"
Nu se numara printre cele mai sanatoase metode, dar poate fi luata in considerare daca chiar te grabesti. Asadar, scoate carnea inghetata din punga si pune-o intr-un vas din sticla, apoi las-o la cuptorul cu microunde pe modul defrost. Carnea dezghetata astfel trebuie gatita imediat si nicidecum introdusa din nou in frigider pentru ca se strica rapid.

ATENTIE!
O dezghetare buna a carnii este foarte importanta, intrucat ea contine multe substante nutritive importante pentru organism, care s-ar putea pierde daca nu o decongelam in mod corespunzator.

Nu lasa carnea sa se dezghete pe dulapul de la bucatarie, la temperatura camerei, pentru ca ar putea dezvolta bacterii. Temperatura la care calitatea carnurilor se schimba este de 5 grade! Asadar, cea mai sigura metoda este sa lasi carnea sa se dezghete natural, in frigider.

Si un ultim sfat: gateste carnea imediat dupa dezghetare.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfaturi culinare dezghetare carne retete carne retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025411 (s)